Vlada Kosova: Penzionerima isplaćeno po 100 evra

Kosovska vlada potvrdila je danas da je u petak izvršena uplata od 100 evra za penzionere na Kosovu, i najavila za sledeću nedelju isplatu duple socijale i nadoknadu za radnike u javnom sektoru.

Vlada Kosova: Penzionerima isplaćeno po 100 evra

„U petak su isplaćeni dodaci od 100 evra za penzionere iz paketa podrške od 100 miliona evra za 800.000 građana. Sledeće nedelje biće izvršena dupla isplata socijalne pomoći za 26 hiljada porodica i naknada za radnike u javnom sektoru“, saopštila je danas kosovska vlada.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je prošle nedelje novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima privatnog i javnog sektora.

Tada je kazao da će za april mesec biti udvostručena socijalna pomoć, a da će osim penzionera, po 100 evra dobiti i radnici u privatnom, javnom sektoru i studenti.

Šef kabineta predsednika kosovskog parlamenta, Ijir Krčelji (Ilir Kërçeli), potvrdio je tada na svom Fejsbuk profilu, da će subvencije od po 100 evra biti dodeljene samo onima čije plate nisu veće od 1.000 evra.

Kako je dodatno objasnio kosovski ministar finansija, Hekuran Murati, za penzionere, korisnike socijale i radnike u javnom sektoru doplata od po 100 evra za april se može izvršiti odmah, dok je za radnike u privatnom sektoru i studente potrebno otvoriti proces prijave.

Odluka o izdvajanju po sto evra građanima naišla je na kritike opozicije koja je tvrdila da ovaj novac nije dovoljan kako bi se zadovoljile potrebe građana.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš