Vlada Kosova odobrila Nacrt budžeta za 2021. godinu

Vlada Kosova odobrila je na današnjoj sednici Nacrt budžeta za narednu 2021.godinu u iznosu od 2,4 milijarde evra, izveštava Ekonomija Onlajn.

Vlada Kosova odobrila Nacrt budžeta za 2021. godinu

Kosovski premijer Avdulah Hoti izrazio je zadovoljstvo usvajanjem Nacrta.

Ipak, ministarka finansija Hikmete Bajrami rekla je da zbog pandemije nije bilo moguće izaći u susret svim zahtevima ministara i javnih institucija.

"Mislim da smo se potrudili da pripremimo sveobuhvatni Nacrt budžeta, nadajući se da će se pandemija uskoro završiti, a kao rezultat toga nismo uspeli da odgovorimo na sve zahteve", istakla je Bajrami na sednici Vlade.

Ministar ekonomije i životne sredine Bljerim Kući rekao je da je tokom procesa projekcije budžeta za narednu godinu, napravljena tehnička greška, jer novim budžetom nisu obuhvaćeni neki projekti.

"Mislim da je tokom procesa napravljena tehnička greška, jer smo se dogovorili o nekim projektima sa našim ministarstvom, ali oni sada nisu planirani u novom budžetu. Projekti su vezni za regionalnu vodovodnu kompaniju", napomenuo je Kući.

Slična situacija je bila i sa projektima ministarstva za infrastrukturu, pa je tako ministar tog resora Arban Abraši napomenuo da novim budžetom nije obuhuvaćena izgradnja autoputa  "Dukađini", kako je prethodno bilo planirano.

Ministarka finansija Hikmete Bajrami bila je suzdržana na komentare dvojice ministara i njihovih napomena.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš