U pandemiji 40.000 osoba ostalo bez posla na Kosovu

Od marta ove godine, kada je započela pandemija kovid-19, procenjuje se da je oko 40 hiljada ljudi izgubilo posao na Kosovu, a da će se, ako se nastavi ovaj trend, povećati na 60 hiljada, prenosi Gazeta Ekspres.

U pandemiji 40.000 osoba ostalo bez posla na Kosovu

Predsednik Nezavisnog sindikata privatnog sektora Kosova Jusuf Azemi, rekao je da se broj od 40 hiljada nezaposlenih beleži do kraja juna, dok se do kraja septembra može povećati za 20 hiljada. 

Azemi je za Kosova pres kazao da su u mnogim slučajevima sami radnici prinuđeni da napuste posao jer plata ne pokriva njihove troškove.

"Na neki način, radnici su primorani da sami napuste posao jer su plate preniske, vlasnici preduzeća nemaju posla, a radnici nemaju račun da rade ako nisu pokriveni čak ni njihovi minimalni troškovi. na radnom mestu", dodao je.

Rekaoo je i da se prava radnika privatnog sektora na Kosovu najviše krše u regionu, naročito sada u pandemiji.

"Upozorili smo i pre pandemije na kršenje prava radnika u privatnom sektoru na Kosovu...Pitanje prava radnika je vrlo ozbiljna situacija sa kojom se nadležni vrlo malo bave iako u ovom trenutku imamo najveći broj kršenja prava radnika, počev od radnog vremena, platnog spiska, nedostatka godišnjeg odmora, nedostatka lekarskog odsustva i sve ostalo ", rekao je Azemi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš