"Taksa od 100 odsto podigla svest domaćih potrošača"

Borba protiv sive ekonomije biće glavni cilj u 2019. godini, za šta je potrebna promena statuta Privredne komore, poručio je na godišnjoj konferenciji predsednik Berat Rukići.

"Taksa od 100 odsto podigla svest domaćih potrošača"

Privredna komora Kosova je posvećena promovisanju izvoza i investicija, rečeno je na konferenciji na kojoj su sumirani rezultati i predstavljeni ciljevi za narednu godinu.

„Za komoru, problem je što imamo političku agendu, uglavnom je to prioritet svake institucije, a manje agendi našeg ekonomskog razvoja, kao razvoja privatnog sektora, što će biti glavni izazov. Sledeće godine imamo nove izazove, što se tiče dijaloga“, rekao je predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići.

Predsednik Privredne komore Kosova se osvrnuo i na uvođenje takse od 100% na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, što je, kako kaže, uticalo na nivo svesti potrošača kada je reč o domaćim proizvodima.

„Očekuje se ekonomski rast od 4,2 % i da budemo iskreni fiskalna politika je doprinela ekonomskom rastu. Imamo pozitivan trend što se tiče interesnih normi, Zakon o Trepči je pokazao pozitivne pomake. Taksa od 100% je podigla svest domaćih potrošača o domaćim proizvodima, kao alternativama iz drugih zemalja”, kaže Rukići.

Trepča bi, smatra Rukići, trebalo da bude prioritet Vlade, a u 2019. godini će po prvi put biti organizovana i međunarodna konferencija posvećena tržištu rada i mogućnostima otvaranja novih radnih mesta. Na godišnjoj konferenciji Privredne komore Kosova srpskim novinarima nije bio obezbeđen prevod.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš