Šalja: Uvećane takse neće biti ukinute

Ministar trgovine i industrije Endrit Šalja izjavio je da Hašim Tači ne može da daje obećanja o ukidanju uvećanih taksi na proizvode iz Srbije.

Šalja: Uvećane takse neće biti ukinute

Kako je rekao, to je vladina odluka.

Šalja tvrdi da uvećane takse neće biti ukinute sve dok se ne otklone razlozi zbog kojih je ta mera uvedena.

"Postoje razlozi zbog kojih smo se mi, kao vlada, odlučili da donesemo takvu odluku Upravo zbog tih razloga sam i predložio njeno donošenje, tako da takse neće biti ukinute sve dok ne budu otklonjeni razlozi za njihovo uvođenje", rekao je Šalja, prenela je Gazeta ekspres. 

Šalja kaže da, ako Tači ima takav zahtev, treba da ga podnese vladi, a vlada će ga razmotriti i odlučiti. Takav zahtev, dodao je, vlada do sada nije primila.

"Kada dobijemo zahtev za ukidanje uvećanih taksi, a to podrazumeva otklanjanje razloga zbog kojih su one uvedene, onda ja kao ministar mogu da predložim, njihovo smanjenje“, naveo je Šalja i dodao da on, kako je rekao, "to neće učiniti sve dok ne budu eliminisani razlozi zbog kojih su one uvedene".

List "Vašington post" piše o "eskalirajućem odmeravanju snaga između Srbije i Kosova", te obećanju koje je dao predsednik Hašim Tači. 

Predsednik Hašim Tači obećao je da će preduzeti značajan korak ka rešavanju eskalirajućeg odmeravanja snaga sa Srbijom, piše "Vašington post".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš