Posle mera Vlade za zaštitu od korona virusa rafovi prazni

Nakon što je kosovska vlada sinoć usvojila 11 mera za zaštitu od korona virusa, među kojima je jedna od glavnih mera obustava rada svih škola do 27. marta, u medijima su se pojavili naslovi o povećanju cena pojedinih prehrambenih proizvoda i praznim rafovima.

Posle mera Vlade za zaštitu od korona virusa rafovi prazni

Zamenik kosovskog premijera Haki Abazi, apelovao je na građane da ne kupuju više nego što je uobičajeno, naglasivši da će tržni centri i prodavnice biti snabdeveni.

Od trgovaca je zatražio da ne podižu cene namirnica, upozoravajući na mere koje vlada u takvim slučajevima može da preduzme.

O tome se govorilo i na sinoćnom zasedanju kosovske vlade. Međutim, sa terena se u medije uskoro stigle slike gužvi u marketima i poluprazni rafovi, ali i skok cena.

Tao je predsednik kosovske agencije za zaštitu konkurencije, Valon Prestreši sinoć na Fejsbuku objavio fiskalni račun koji pokazuje da je cena supe, sa oko 35 centi skočila na 90 centi. On navodi da se cena pileće supe povećala za oko 200 odsto, prenosi Koha.

Sa druge strane kosovski ministar finansija i transporta Besnik Bisljimi, upozorio je na zatvaranje svih preduzeća koja su podigla cene nakon situacije sa korona virusom, piše Klan Kosova.

Novinarka iz Prištine Zana Cimil objavila je juče naTviteru fotografije praznih rafova po marketima, navodeći da Kosovu nije potvrđen nijedan slučaj korona virusa, ali i ukazavši na trenutno stanje u porodavnicama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš