Porodice koje nisu ostvarile pravo na mesečnu pomoć od 130 evra mogu da se žale

Sve porodice koje su se prijavile za mesečnu pomoć od 130 evra, meru 15 Fiskalnog paketa kosovske vlade za hitne slučajeve, a koje nisu dobile službeno obaveštenje putem SMS poruke ili direktnog kontakta iz kosovskih institucija, imaju pravo žalbe. Od danas pa do 31. avgusta, oni mogu da ulože žalbu Centrima za socijalni rad u opštinama, saopštilo je kosovsko ministarstvo rada i socijalne zaštite (MRSZ).

Porodice koje nisu ostvarile pravo na mesečnu pomoć od 130 evra mogu da se žale

„Svaka porodica koja je podnela zahtev za ovu meru dobiće rešenje zajedno sa izveštajem, upoređujući nalaze od elektronskih sistema Poreske administracije Kosova (PAK), Agencije za registraciju civilnih osoba (ARC), Agencije za zapošljavanje Kosova ( AZRK) i poređenje sa penzijskim i socijalnim šemama Ministarstva rada i socijalne zaštite“, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Takođe, upozorili su i da će svaka netačna izjava, neprijavljivanje dokumenata, ili stvarnih činjenica prilikom podnošenja žalbi Centrima za socijalni rad, sprečiti dalju obradu žalbe u Komisiji za razmatranje žalbi.

Iz Ministarstva rada i socijalne zaštite dodaju da se za sve dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi sa postupkom podnošenje pritužbi, građani mogu obratiti i na brojeve telefona 038-212 311 i 038-212 504.

Od 12. avgusta, u toku je isplata pomoći u iznosu od 130 evra za maj i jun. Iako u kosovskoj vladi nisu precizirali krajnji rok za podizanje sredstava, kako je za naš portal potvrdilo više čitalaca, ministarstvo finansija je korisnike pomoći obavestilo putem SMS poruke da će se isplata vršiti do 20. avgusta.

Ispred poslovnice u Kosovskoj Mitrovici – jedine koja pokriva sve četiri opštine na Severu Kosova, danima traju gužve korisnika koji čekaju na isplatu.

Meru 15 donela je prethodna kosovska vlada, predvođena Aljbinom Kurtijem, još 31. marta, u okviru hitnog fiskalnog paketa prve pomoći usled ekonomskih posledica pandemije koronavirusa.

Ova pomoć je predviđena za porodice koje nemaju nijednog zaposlenog člana, nisu korisnici nijednog mesečnog dohotka iz kosovskog budžeta i registrovani su kao nezaposleni u nadležnoj instituciji.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš