Počela raspodela 37 miliona evra subvencija za preduzeća

Kosovska vlada počela je sa raspodelom 37 miliona evra od 60 miliona koliko je dodelila u obliku subvencija za preduzeća, na osnovu programa ekonomskog oporavka, prenosi Koha.

Počela raspodela 37 miliona evra subvencija za preduzeća

Prema informacijama iz kosovskog Ministarstva ekonomije i zaštite životne sredine pravo na ove subvencije ostvarilo je 15.745 preduzeća.

Prema odluci vlade sredstava će biti uplaćena „za subvencionisanje isplatne linije za aktivne poslove, na osnovu broja zaposlenih prijavljenih u poreskoj prijavi zarada u decembru 2019. godine, koje ispunjavaju uslov: da imaju status aktivnog poreskog obveznika u julu 2020. godine u PAK-u, kao i da podnesu godišnju, kvartalnu deklaraciju i poresku prijavu po odbitku poreza na zarade, prema važećem zakonu”.

Subvencijama su obuhvaćena i preduzeća registrovana u periodu januar - avgust 2020. godine, a dobijena sredstva se određuju na osnovu na broja zaposlenih prijavljenih za jul 2020. godine. Izuzeci su bila javna preduzeća i preduzeća koja posluju u sektorima koji imaju tržište regulisano od strane regulatora.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš