Otvoren sajt preko kojeg se radnici privatnog sektora mogu prijaviti za 100 evra

Otvoren je sajt preko kojeg se radnici privatnog sektora mogu prijaviti za beneficiju od 100 eura, u okviru najnovijeg Vladinog paketa.

Otvoren sajt preko kojeg se radnici privatnog sektora mogu prijaviti za 100 evra

Ministarstvo finansija, rada i transfera saopštilo je građanima da je otvorilo pristupnicu za podršku radnicima koji ne primaju platu iz državnog budžeta.

Prijava za podršku vršiće se elektronski, popunjavanjem obrasca sa ličnim podacima zaposlenog na sljedećem linku:

https://apps.atk-ks.org/regemployer

Podaci moraju biti tačni, a bankovni račun mora biti na ime korisnika. U suprotnom, ako su popunjeni podaci netačni, uključujući i broj bankovnog računa, onda podnosilac zahtjeva neće moći koristiti subvenciju.

Kvalifikacioni uslov za podršku iz ove mjere je da je zaposleni prijavljen kao zaposlen u poreskom periodu februar 2022. godine.

Zaposleni koji su prijavljeni od strane poslodavca u poreskom periodu mart 2022. godine, mogu se prijaviti, ali će moći da dobiju subvenciju tek nakon što se prijave za poreski period april i maj, što znači da mogu dobiti subvenciju na kraju mjeseca juna 2022.

Prijava za podršku iz ove mjere biće otvorena od 21. aprila do 20. maja 2022. godine.

Ministarstvo je saopštilo da zaposleni u javnom sektoru koji primaju platu iz državnog budžeta ne moraju da se prijavljuju jer će subvenciju dobiti uz aprilsku platu.

Ovom mjerom Paketa za privredni preporod, Vlada pruža podršku svim radnicima u privatnom sektoru sa paušalnim iznosom od 100 eura. Dakle, kao rezultat ove podrške, radnici u privatnom sektoru koji se prijave za beneficije i koji primaju primarnu platu do 1.000 evra, dobiće iznos od 100 evra.

Izvor: (rtk 2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš