Od početka pandemije oko 120.000 radnika na Kosovu ostalo bez posla

Za ublažavanje posledica pandemije, očekuje se drugi paket ekonomske pomoći građanima iz budžeta, u iznosu od 420 miliona evra, prenosi Ekonomija onlajn.

Od početka pandemije oko 120.000 radnika na Kosovu ostalo bez posla

Od tog iznosa, 50 miliona evra biće opredeljeno za otvaranje novih radnih mesta i za direktnu podršku nezaposlenima.

Predsednik Nezavisnog sindikata privatnog sektora Jusuf Azemi rekao je da je od početka pandemije oko 120.000 radnika ostalo bez posla.

Azemi je pozvao premijera Aljbina Kurtija da održi izborna obećanja u vezi sa privatnim sektorom.

"Aktuelna Vlada je u predizbornoj kampanji tražila podršku za radnike u privatnom sektoru i Kurti mora da ispuni data obećanja. Za sada nema pozitivnih signala, premijer je obećao da će minimalna zarada biti 350 evra, a zatim su obećanja pala na 250 evra", rekao je Azemi.

Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaljiu ocenio je da je ekonomska podrška pozitivna, ali da je paket razočaravajući u odnosu na zemlje u regionu.

"U zemljama regiona preduzeti su napredni koraci za pomoć preduzećima i građanima. Crna Gora sa 600.000 stanovnika imala je ekonomsku podršku investirala više od 1,3 milijardi evra, Albanija više od 2 milijarde, Makedonija više od 3 milijarde, Srbija 4,4 milijarde evra, a Kosovo je za dva paketa do sada potrošilo samo 269 miliona evra", rekao je Grdžaljiu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš