Od petka prijava za podizanje 10% ušteđevine iz Trusta

Kosovski fond za penzijsko osigranje Trusti objavio je uputstvo za prijavljivanje za povlačenje 10 odsto od ukupnog iznosa uštede iz ovog fonda.

Od petka prijava za podizanje 10% ušteđevine iz Trusta

Rok za prijave počinje u petak, 11. decembra u 15 časova.

Prijave nije moguće podneti lično već samo putem interneta, na adresi www.trusti10.org

Za prijavu je potrebno ukucati jedinstveni matični broj (lični broj) i broj bankovnog računa fizičkog lica.

Iz Trusti-a upozoravaju osiguranike ovog fonda, da u prijavi ne prilažu bankovni račun člana porodice neke druge osobe ili bankovni račun nekog biznisa, kao i da se ne prilaže broj računa banke koja nije na Kosovu.

Podsećamo, Skupština Kosova usvojila je prošle nedelje Zakon o ekonomskom oporavku koji omogućava osiguranicima Trusti-ja da povuku 10% od ukupnog iznosa ušteđevine u ovom fondu, a onima koji povuku do 999 evra, odnosno čija ušteđevina ne prelazi 9.999 evra, sredstva će biti vraćena u fond za ušteđevinu sa početkom od 2023.

Kako je predviđeno zakonom, isplata sredstava će se vršiti na osnovu broja, cene i vrednosti jedinica koje na dan podnošenja zahteva osiguranik ima na svom računu, a odobrena sredstva ne podležu porezu na lični dohodak.

Povodom stupanja na snagu ovog Zakona, oglasio se danas i kosovski premijer Avdulah Hoti koji se zahvalio poslanicima kosovske skupštine zbog toga usvojili ovaj Zakon.

„Od danas svi građani Kosova koji su doživeli ekonomski šok zbog kovid-19 će osetiti direktnu podršku vlade Kosova“, napisao je on na svom fejsbuk nalogu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš