Nacrt zakona koji će omogućiti građanima povlačenje 10% sredstava iz Trust-a ide u skupštinu

Kosovska vlada je na današnjem 15. sastanku odobrila nacrt Zakona o ekonomskom oporavku. Ministarka finansija Hikmete Bajrami kazala je da se ovim nacrtom zakona vrši izmena i dopuna nekoliko drugih zakona, a jedan od dopuna zakona, ukoliko bude usvojen, će građanima omogućiti da povuku iznos od 10 odsto od ukupne ušteđevine iz Trusta, prenosi Koha.

Nacrt zakona koji će omogućiti građanima povlačenje 10% sredstava iz Trust-a ide u skupštinu

Bajrami je u zajedničkoj konferenciji sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem precizirala da će građani nakon usvajanja nacrta zakona u Skupštini, imati na raspolaganju četiri meseca da povuku iznos od 10 odsto od ukupnog iznosa ušteđevine iz Trusta.

„Ovim nacrtom zakona dopunjeno je i izmenjeno nekoliko zakona. Ti članovi (zakona) biće na snazi privremeno, što znači da će biti na snazi do decembra 2021. Predvideli smo izmene zakona o penzijskim fondovima. Konačno će povlačenje biti moguće, to mislimo odmah nakon usvajanja zakona“, rekla je ona, prenosi Koha.

S druge strane, kosovski premijer Hoti opisao je nacrt Zakona o ekonomskom oporavku kao ključan za sprovođenje paketa za oporavak ekonomije od posledica koronavirusa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš