Kusari-Ljilja: Protiv smo povlačenja sredstava iz Penzionog fonda

Pokret Samoopredeljenje neće podržati inicijativu Demokratske partije Kosova da povuče 30 odsto penzione štednje u Kosovskom penzionom fondu, izjavila je šefica Poslaničke grupe te stranke Mimoza Kusari-Ljilja, prenosi Ljajmi.

Kusari-Ljilja: Protiv smo povlačenja sredstava iz Penzionog fonda

Ona je posle sednice Predsedništva Skupštine rekla da postoje i drugi načini na koje se građanima može pomoći da prebrode ekonomsku krizu, ali da povlačenje štednje iz Trusta nije ništa drugo do "koncept gde se budućnost jede u korist sadašnjosti". 

"Sam koncept Trusta je očuvanje blagostanja građana nakon 65. godine. Ostaje nam da sa opozicijom razgovaramo o drugim modalitetima pomoći građanima", rekla je Kusari-Ljilja.

Ona je ocenila da je prvu godinu rada vlade Aljbina Kurtija karakterisao privredni rast i "uspesi postignuti u pravosudnom sistemu".

"Sutra je godinu dana od kada smo dobili mandat. Bila je to dinamična godina koju su karakterisali efekti pandemije. Godina koja je obeležila napredak u ekonomskom rastu, godina koja je otvorila nove mogućnosti za ovu i narednu godinu. Bilo je mnogo agencija koje nisu imale odbore. U zakonodavnom aspektu, 109 nacrta zakona je podneto skupštini na usvajanje", rekla je Kusari-Ljilja.

Ona je rekla da je prvi put da se vlada sistematski bori protiv organizovanog kriminala.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš