Kurti: KEK profitabilna firma, fokusiraćemo se u budućnosti na obnovljivu energiju

Premijer Aljbin Kurti izjavio je da je Kosovska energetska korporacija (KEK) profitabilno preduzeće i da njena uprava dobro radi, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti: KEK profitabilna firma, fokusiraćemo se u budućnosti na obnovljivu energiju

Tokom posete ovom preduzeću, Kurti je rekao da je u prvih šest meseci ove godine premašen plan iskopavanja uglja, i da je iskopano 4,2 miliona tona.

Naglasio je da će se nastojati da se KEK razvija kako bi obezbedio sigurno snabdevanje energijom i zaštitu životne sredine. 

"Kosovska energetska korporacija posluje profitabilno, posluje s pozitivnim bilansom, a to je rezultat imovine naše zemlje, a KEK je proizvodni kapacitet i uspešna organizacija. Proizvedeno je 6.000 gigavat sati energije, u prvih šest meseci plan rudarstva je premašen, 4,2 miliona tona je iskopano", rekao je Kurti.

Naveo je da će se učiniti sve da se pomogne KEK-u u razvoju, da plate radnika nisu visoke i da je oprema zastarela, kao i da će se time pozabaviti u budućnosti. 

"Uključićemo i obnovljivu energiju, posebno solarnu. Takođe, zahvaljujemo EU na sprovođenju projekta zamene filtera kako bismo postali deo razvijenih zemalja i proizvodili energiju bez zagađivanja okoline", kaže Kurti. 

Ministar ekonomije Artane Rizvanoli je rekao da će pomoći KEK-u u tranziciji koju prolazi ta kompanija i najavio da će u narednim mesecima biti otvoren konkurs za izbor redovnog odbora. 

Pozvao je profesionalce da se prijave za mesto izvršnog direktora KEK.

"Mi ćemo kao Vlada podržati KEK u tranziciji više nego ikad pre. KEK-u je potrebno liderstvo s integritetom u ovim reformama", naveo je Rizvanoli. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš