Kosovsko ministarstvo finansija otvorilo telefonsku liniju za informacije o hitnom paketu i žalbama

Kosovsko ministarstvo finansija i transfera otvorilo je besplatni telefonski broj 080044440 radi informisanja pojedinaca/biznisa o statusu njihove aplikacije i centralizovanju informacija i zahteva u vezi sa hitnim paketom kosovske vlade. Pozivi se primaju od ponedeljka do petka, tokom radnog vremena od 8 do 16 časova, saopštili su iz ovog ministarstva.

Kosovsko ministarstvo finansija otvorilo telefonsku liniju za informacije o hitnom paketu i žalbama

Ujedno je otvorena i e-mail adresa ankesa.mft@rks-gov.net za primanje zvaničnih žalbi podnosioca aplikacija (poslodavci, zakupci i pojedinci u slučaju mere 15), a kojima je možda odbijen zahtev.

Ove žalbe će razmotriti komisija drugog nivoa nakon razmatranja svih aplikacija od strane trenutne komisije.

Krajni rok za podnošenje žalbi je 15. jun.

Podsetimo, kako je saopštila Pošta Kosova, a preneli prištinski mediji, juče je počela isplata mere 15 iz hitnog fiskalnog paketa kosovske vlade za 5.559 korisnika, nakon provere dela aplikacija i njihovog odobrenja.

Iz ministarstva finansija i transfera obaveštavaju podnosioce zahteva za meru 15 da intenzivno rade i na preispitivanju i ostalih prijava i da se plaćanja kontinuirano vrše.

Za one korisnike koji su obavešteni telefonom, podizanje sredstava vrše se preko Pošte Kosova, kontinuirano i u vreme kada nema mnogo poseta ili kretanja, a u cilju sprečavanja širenja COVID-19.

Takođe, apeluju na sve da prilikom podizanja sredstava moraju da poštuju socijalnu distancu i zaštitne mere, a u skladu sa preporukama kosovskog Instituta za javno zdravlje.

Podsetimo, na predlog kosovskog ministarstva finansija, vlada u Prištini još 31. marta usvojila je hitni fiskalni paket prve pomoći usled pogođenosti ekonomskim posledicama u pandemiji koronavirusa.

Ovim paketom, između ostalog, predviđena je isplata mesečne pomoći u iznosu od 130 evra građanima koji žive u teškim socijalnim uslovima, koji su registrovani kao nezaposleni u nadležnoj instituciji i koji nisu korisnici bilo kog mesečnog dohotka iz kosovskog budžeta

Ujedno, juče je Trezor Kosova izvršio isplatu svih penzijskih i socijalnih šema za preko 310 hiljada korisnika, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš