Kosovska vlada priprema izmene zakona: Biće omogućeno povlačenje 10% ušteđevine iz Trusta

Očekuje se da će proći period od nekoliko nedelja pre nego što se Nacrt zakona o ekonomskom oporavku stavi na glasanje u Skupštini Kosova. U sredu ove nedelje on je prosleđen na javnu konsultaciju.

Kosovska vlada priprema izmene zakona: Biće omogućeno povlačenje 10% ušteđevine iz Trusta

Ako se ovaj predlog zakona usvoji u Skupštini, biće povoljnosti i pogodnosti za preduzeća i građane. Predviđeno je da se osam zakona izmeni i dopuni kroz ovaj nacrt.

Izmenom koju je predložilo Ministarstvo finansija, ovim nacrtom zakona, građani će moći da povuku 10 posto svoje penzijske štednje iz Trusta.

Međutim, Ministarstvo finansija je obavestilo građane da, ukoliko poverenik ta sredstva podigne, ona mu kasnije neće biti vraćena.

„Ministarstvo finansija obaveštava građane Kosova da je Vlada Kosova, u okviru programa za ekonomski oporavak, predvidela mogućnost povlačenja iznosa od 10 odsto od ukupnog iznosa ušteđevine iz Trusta. Međutim, građanima koji povuku 10 posto Vlada neće nadoknaditi povučeni iznos“, navodi se u saopštenju ministarstva finansija.

S tim u vezi, kosovski premijer, Avdulah Hoti, rekao je da će biti neophodna izmena Zakona o penzijskim fondovima kako bi to bilo moguće.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš