Kosovska delegacija u Bosni: Razgovaraju o carinama na robu iz BiH

Delegacija Vlade Kosova je stigla u Bosni i Hercegovini gdje će održati prvi zvanični bilateralni sastanak u okviru CEFTA-e, sa zvaničnicima Vlade Bosne na temu o carini od 100 posto koju je uvelo Kosovo na robu iz Bosne.

Kosovska delegacija u Bosni: Razgovaraju o carinama na robu iz BiH

 

Delegacije BiH i Kosova razgovaraće na ekspertskom nivou o odluci prištinskih vlasti o carinama od 100 posto na robu iz BiH.

To je potvrdio Durim Limaj za prištinski Telegrafi.

“Stigli smo u Bosni u Hercegovini, mi smo dvoje koji ćemo predstavljati Kosovo na tom sastanku. U Bosni smo došli preko Crne Gore, probleme nismo imali i konstantno smo pod pratnjom policije. Sastanak počinje u 10”, rekao je Limaj.

Vlada Kosova uvela je carinu od 100 posto na proizvode iz Bosne i Hercegovine i Srbije krajem novembra 2018. godine, kako je tada naglasila, “u cilju jačanja domaće proizvodnje, ekonomije i kosovske državnosti”.

Vlada Kosova je prethodno uvela carinu od 10 posto na proizvode iz Srbije i BiH. Takve odluke Vlade Kosova naišle su na velike kritike EU i ostalih međunarodnih predstavnistva, uz obrazloženje da Kosovo time krši pravila CEFTA-e.

Sastanak dviju delegacija je počeo u 10.00 sati u zgradi Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i prema agendi sastanaka CEFTA-e trajaće do 17.00 sati.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš