Isplata pomoći za privatna preduzeća počinje sledeće nedelje

Vlada Kosova je prošle nedjelje namjenila preduzećima 60 miliona evra na ime pomoći zbog krize nastale uslijed pandemije koronavirusa. Iz ministarstva finansija, u čijoj je nadliježnosti raspodjela ovih sredstava, saopštili su da će se isplata subvencija, na osnovu decembarskih spiskova, izvršiti najkasnije početkom sledeće nedelje, prenosi Economiaonline.

 Isplata pomoći za privatna preduzeća počinje sledeće nedelje

„Idemo naprijed. Ove nedjelje javna preduzeća će biti uklonjena sa spiskova, dok će PAK donjeti tačan spisak zaposlenih u privatnim preduzećima. Do kraja nedjelje imaćemo preciznu evidenciju kako bi isplata mogla da bude izvršena krajem nedjelje ili najkasnije početkom sledeće nedjelje“, rekao je zamjenik ministra finansija Kuštrim Brahimaj (Kushtrim Brahimaj).

Brahimaj je objasnio i na koji način će novac biti dodeljen:

”U trenutku kada se izda konačni (prim.red platni) spisak, pretpostavljamo da ćemo dobiti listu od oko 200.000 radnika kojima će biti namjenjena pomoć, tako da će, ako prosek bude iznosio 300 evra, kompanija sa pet zaposlenih u tom trenutku dobiti 1.500 evra, na osnovu decembarskih (prim.red. platnih) spiskova”, prenosi Economiaonline.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš