Hoti o dečijem dodatku: U toku reforma socijalnih davanja

Prema rezoluciji koju su 2018. godine usvojili poslanici Skupštine Kosova, bilo je predviđeno da raspodela dečijih dodataka započne tokom 2019. godine.

Hoti o dečijem dodatku: U toku reforma socijalnih davanja

Prema ovoj rezoluciji, predviđeno je da se svakom detetu do 16 godina svakog meseca daje 10 evra.

Međutim, dve godine su prošle od izglasavanja ove rezolucije, a dečiji dodaci još uvek nisu počeli da se dodeljuju deci na Kosovu, piše Zeri.info.

U vezi sa ovim je danas poslanica AAK-a Donika Kadaj Bujupi postavila pitanje premijeru Avdulahu Hotiju na sednici Skupštine – zanimalo ju je zašto ova rezolucija još nije počela da se sprovodi.

Hoti je rekao da zajedno sa MMF-om i Svetskom bankom rade na reformi svih socijalnih i penzijskih šema, a deo toga su i dečiji dodaci.

„Počeli smo da radimo zajedno sa MMF-om i Svetskom bankom na reformi svih socijalnih i penzijskih šema. Preispitujemo koncept dokument koji je pripremljen u prošlom mandatu. Svetska banka je ponudila svu svoju ekspertizu za reformu socijalnih i penzijskih šema i deo tih promena biće pregled rezolucije i dečijih dodataka“, rekao je Hoti u Skupštini, ne dajući rok kada isplata dečijih dodataka može početi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš