EU uplatila Kosovu 9.9 miliona evra za podršku budžetu

Kancelarija Evropske unije na Kosovu saopštila je da je trezoru Kosova uplaćen iznos od 9,9 miliona evra od sredstava pomoći za podršku budžetu i da se ona odnosi na usaglašene kriterijume u vezi sa reformom javne uprave i upravljanja javnim finansijama.

EU uplatila Kosovu 9.9 miliona evra za podršku budžetu

Podrška EU reformi javne uprave i upravljanja javnim finansijama usledila je za napredak koji je vlada ostvarila u primeni sopstvenih strategija i postizanju ciljeva koji su dogovoreni sa EU, piše u saopštenju.

EU radi sa kosovskom vladom na tim reformama od decembra 2017. godine.

"Polazeći od ovoga, vlada sada mora da ubrza tempo reformi. Posebno Komisija očekuje da vlada održi svoju posvećenost primeni zakonodavnog paketa u sklopu reforme javne uprave i da napravi korake koji su potrebni za povećanje odgovornosti nezavisnih agencija, da održi makroekonomsku politiku usredsređenu na stabilnost i da poveća transparentnost, posebno u vezi sa korišćenjem budžetskih sredstava i postupkom javne nabavke", kaže se u saopštenju.

Takođe se ističe da će ta podrška EU pomoći Kosovu i u pravcu suzbijanja pandemije korona virusa i njenih uticaja na ekonomiju i javne finansije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš