Bisljimi: Zatvorićemo firme koje zloupotrebom zarađuju na koronavirusu

Kosovski ministar finansija Besnik Bisljimi najavio je da će protiv firmi koje su podigle cene zbog panike od koronavirusa preduzeti mere, a one koje zloupotrebljavaju situaciju biće zatvorene, prenosi Kljan Kosova.

Bisljimi: Zatvorićemo firme koje zloupotrebom zarađuju na koronavirusu

Ukazujući na povećanu kupovinu namirnica u supermarketima i apotekama, ministar je ukazao da će inspektori izaći na teren da identifikuju situacju, a u slučaju zloupotrba, firme će biti zatvorene.

Ministar je naglasio da bi jedan od roditelja trebalo da ostane sa decom kod kuće, bilo da radi u privatnim ili javnim preduzećima. Na Kosovu ne postoji osoba zaražena koronavirusom, ali želimo da budemo zaštićeni”, rekao je ministar Bisljimi.

“Na sastanku smo razgovarali o tome koje mere bi trebalo da preduzmemo da bismo zaštitili građane. Da bi se cene vratile u normalu, inspektori su izašli na teren da utvrde stanje na tržištu. Ako se utvrdi da je bilo zloupotreba preduzećemo rigorozne mere i zatvoriti takve firme”, rekao je ministar.

On je pozvao građane da zloupotrebe prijave na telefon 0800 80 800.

Direktor Poreske uprave Kosova Ijlir Murtezi izjavio je da su preduzeli potrebne mere kako bi zaštitili građane i kupovinu prehrambenih prizvoda.

“Ne zloupotrebljavajte situaciju. Radićemo zajedno sa tužilaštvom da sprečimo zloupotrebe”, poručio je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš