Berjani: Počele da rastu cene goriva na Kosovu

Predsednik Udreuženja naftaša Fadij Berjani izjavio je da su cene nafte na Kosovu počele da rastu, pa trenutno litar nafte košta oko 85 centi, a benzin je 84 centa.

Berjani: Počele da rastu cene goriva na Kosovu

U pisanom odgovoru za Kosovapress, on je naglasio da su porasle cene u veleprodaji, a cene na malo ostaju na istom nivou, prenosi televizija Kljan Kosova.

Govoreći o cenama nafte, kaže da su tokom pandemije gubici bili ogromni.

„Kada je reč o naftnom sektoru tokom ove pandemije, gubici su veliki, ovaj sektor je punio budžet Kosova preko 30 odsto. Tokom pandemije, sektor je radio sa kapacitetom od 10 do 20 procenata i u toku prošle godine u ovo vreme na Kosovo je ulazilo oko 120 autobusa dnevno, trenutno taj broj se kreće od 30 do 40“, rekao je Berjani.

On je još jednom pozvao vladu da pomogne preduzećima jer su, prema njegovim rečima, tokom ove pandemije imali ozbiljne gubitke.

"Nadamo se da će vlada koja bude na vlasti, da pomogne preduzećima. Mislim da je najbolji primer Švajcarska koja pomaže dugoročnim kreditima. Ta država pomogla je mala i srednja preduzeća beskamatnim kreditima do 50 odsto njihovog prometa, a velike kompanije sa 20 procenata", naglasio je on.

Prema njegovim rečima, Udruženje naftaša usprotivilo se odluci da bude kažnjeno 14 kompanija i izrazio uverenje da će sud razmotriti ove slučajeve i da će kompanije dobiti spor.

Kosovska agencija za zaštitu konkurencije u novembru i decembru 2018. godine izrekla je kaznenu meru od preko četiri miliona evra, za 14 kompanija koje prodaju naftne derivate na Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš