Agencija za zapošljavanje Republike Kosova

Obaveštenje za građane: Kako da nezaposleni preuzmu aplikaciju, radi prijave na Biro rada

Počela je online prijava za sva lica koja su registrovana u kosovskom sistemu (imaju ks dokumenta), a nezaposlena su, tj. nemaju nikakva primanja iz kosovskog budžeta, za isplatu tromesečne finansijske pomoći u iznosu od 130e mesečno. Prijava se može izvšiti samo online, rok za prijavu je 15. maj 2020. godine

Obaveštenje za građane: Kako da nezaposleni preuzmu aplikaciju, radi prijave na Biro rada

Obaveštavamo vas da se zahtev za registraciju kao NEZAPOSLENI možete podnjeti na sledeće načine:

Obavestenje za aplikaciju kao Nezaposlen

       Link za Aplikaciju:       Aplikacija za Poslotrazioc     

       Link za Obaveshtenje:  Obavestenje za registraciju kao Nezaposlen

1. ONLINE REGISTRACIJA korištenjem WEB veze na veb stranici Agencije za Zapošljavanje, svakom tražitelja posla će se omogućiti primati usluge putem veb stranice. Takođe, putem veba aprk.rks-gov.net biće registrovani onlajn kao tražioci posla (objašnjenje ispod). 

2. KROZ E-MAIL putem slanjem ispunjenog obrasca (preuzmite obrazac sa aprk.rks-gov.net)kod  Rukovodioca Kancelarije za Zapošljavanje u vašoj opštini, na e-mail adresu Rukovodioca Kancelarije,  (Lista kontakata u prilogu ove obaveštenja) ako imate problem sa obrascem, pošaljite ove podatke na gore navedeni e-mail kao: ID broj, ime, ime roditelja, prezime, datum rođenja, mesto rođenja , prebivalište, pol, nacionalnost, bračni status, broj mobilnog telefona (OBAVEZNO), e-pošta, adresa, radni status, obrazovanje, profesija, vozačka dozvola, radno iskustvo, invalidnost. 

3. FIZIČKO PRIJAVLJIVANJE vršiće se u Kancelariji  za Zapošljavanje u odgovarajućoj opštini za one građane koji imaju problem da se prijave u skladu sa metodom 1 i 2, a vrši se na ovaj način, primanjem PRIJAVE U FIZIČKOM OBLIKU u prijemnoj kancelariji ili recepcije Kancelarije za Zapošljavanje u vašu opštinu i istu nakon završetka slanjem na isto mesto. Imajte na umu da kontakt sa osobljem Kancelarije za Zapošljavanje nije dozvoljen iz razloga izbegavanja širenja COVID-19.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš