Duraković: ‘Od Vučića ćemo tražiti podršku ideji da Srebrenica bude distrikt!’

Duraković smatra da narodi na Balkanu imaju opcije da se ubijaju ili da žive u miru, zato treba da pružamo ruku ljudima poput Vučića.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je u gostovanju na TV Alfa da zna da je uradio pravu stvar kada se izvinio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću jer je dobio podršku majki ubijene djece koje žive u Srebrenici.

Istakao je da kada premijer jedne države bude napadnut na teritoriji druge je tehnički rat, a o tome ne razmišljaju oni koji su sjeli u autobuse i otišli taj dan kući.

– Vučić da je bio politički podao, mogao je dobiti ogromne političke poene nakon napada – rekao je Duraković.

 

 

Govoreći o odnosu Srebrenice i Srbije kazao je da ako neki ne žele da kao načelnik općine Srebrenica koja graniči sa Srbijom gradi dobre odnose, samo neka kažu i on će “dići ruke od svega”.

– Postoje neke stvari koje ne možemo izbjeći, mi u Srebrenici graničimo sa Srbijom i imamo zajedničke interese – kazao je Duraković.

Komentirajući nedavno održanu Investicijsku konferenciju, naveo je da je to ideja iz njegove predizborne platforme, te da je bilo važno da je oni organizuju u Srebrenici, a ne neko u New Yorku, Washingtonu…

– Uspjeli smo okupiti sve i vlast i opoziciju iz RS-a, Federacije, Crne Gore, Srbije… Pored siromašnih općina u Srbiji, Vlada Srbije jednoglasno donosi odluku da pet miliona eura izdvoji tamo nekome u BiH, to je velika stvar – rekao je Duraković.

Upitan o odnosu prema Srebrenici, naveo je da ih boli što ih ne razumiju oni koji su ovdje i koji donose odluke koje se tiču Srebenice, a vjerovatno kalkuliraju s nekim drugim općinama.

Duraković smatra da narodi na Balkanu imaju opcije da se ubijaju ili da žive u miru, zato treba da pružamo ruku ljudima poput Vučića.

Tvrdi da je Republika Srpska entitet koji je ekskluzivno napravljen za Srbe, te da ideja o Srebrenici kao distriktu i dalje postoji i jedina je realna.

– Pitaćemo Vučića da nam pomogne u tome – kazao je Duraković.

Rekao je i da će se ponovo kandidovati za načelnika, jer neće dozvoliti da neko sruši koncept koji su stvorili.

– Neka kažu zašto Ćamil Duraković ne treba da bude više načelnik, pouzdano znam da na tome već rade – izjavio je Duraković.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš