Nakon godina bekstva

Uhapšen nekadašnji pripadnik OVK-a osuđen za zločin nad civilima

Nekadašnji pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, Haki Hajdari, koji je 2011. godine osuđen za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u logoru Cahan u Albaniji - uhapšen je. On je odveden na izdržavanje višegodišnje zatvorske kazne, prenose prištinski mediji.

Uhapšen nekadašnji pripadnik OVK-a osuđen za zločin nad civilima

Da je Hajdari, inače poznatiji kao Haki Drenica - nakon više godina bekstva - uhapšen, potvrdio je vršilac dužnosti Osnovnog suda u Mitrovici, Alji Kutlovci.

"Ne znam mnogo detalja o slučaju, ali znam da je uhapšen i poslat u zatvor," rekao je on za Kallxo. Ovaj mediji navodi i da branilac Hajdarija, advokat Gani Redža, ipak, nije mogao da potvrdi da je njegov branjenik priveden.

Drugi prištinski portal, Telegrafi, sa druge strane, izneo je nešto više detalja o ovom hapšenju. Navodi da je nekadašnji pripadnik OVK-a pronađen u naselju "Dardanija" u Prištini, a da je za njim raspisana poternica još 2014. godine.

Uz Hajdarija, za dela u Cahanu - osuđeni su i Sabit Geci, kojem je suđeno i u slučaju Drenička grupa, Šaban Hoti,  Riza Aljiaj i Salji Redžepi. Svi su kažnjeni višegodišnjim zatvorskim kaznama, u rasponu od 6 do 15 godina.

Slično hapšenje izvedeno je i prošle godine, kada je, nakon nekoliko godina skrivanja, uhapšen bivši nadzornik upravo kampa u Cahanu i Kukešu, Džemšit Krasnići.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš