Uhapšen Haradinajev zamenik ministra, policija potvrdila

Protiv šest od 22 ministra u Vladi Kosova pravosudni organi Kosova podigli su optužnice zbog različitih osnova sumnje o zloupotrebi položaja, posedovanju oružja i nezakonitom zapošljavanju. Iz Prištine stiže vest i o hapšenju zamenika ministra za regionalni razvoj. Musa Cena je iz stranke Ramuša Haradinaja – AAK. Tako je praktično trećina vlade kojom rukovodi Ramuš Haradinaj, i sa kim je u koaliciji i Srpska lista koju podržava srpska vlada, krivično gonjena.

Uhapšen Haradinajev zamenik ministra, policija potvrdila

"Primetili smo slučajeve kada je isti ministar bio u prostorijama Osnovnog suda u Prištini, kao optuženi za korupciju, a popodne je isti ministar potpisao ugovore koji premašuju vrednost od više miliona evra", slikovito je za kosovske medije početkom oktobra rekao Ehat Mifaraj, iz Instituta za pravosuđe Kosova koji prati ono što se dešava u kosovskoj vladi.

Civilno društvo i međunarodni zvaničnici traže da se ministri sa optužnicama sklone sa javnih funkcija. Za to vreme Vlada Kosova imenuje još jednog optuženog za ministra trgovine i industrije Endrita Šalju.

Kosovska policija potvrdila hapšenje zamenika ministra

Kosovska policija potvrdila je hapšenje zamenika ministra za regionalni razvoj Muse Cene. Cena dolazi iz redova Alijanse za budućnost Kosova (AAK).

Portparol kosovske policije, Daut Hodža, izjavio je da je nakon obavljanja istražnih radnji policija izvršila hapšenje tri osumnjičene osobe.

"Kosovska policija sprovela je hapšenje tri osumnjičena lica koja su učestvovala u krivičnim delima podmićivanje i zloupotrebe položaja ili službenog organa, u skladu sa Krivičnim zakonom Republike Kosovo".

"Osumnjičeni, koji deluju u saizvršilaštvu, osumnjičeni su da su uzimali mito od oštećenog", rekao je Hodža.

On je rekao da će se sve druge policijske akcije preduzimati u skladu sa ovlašćenjima i preporukama nadležnih pravosudnih organa.

Ranije je prijavljeno da je policija uhapsila zamenika ministra za regionalni razvoj.

Uhapšen Haradinajev zamenik ministra

Kosovska policija je kratko zadržala institucionalnog zvaničnika. "Koha Ditore" sugerišu da je uhapšeni jedan od zamenika ministara regionalnog razvoja.

Uhapšen ministar je Musa Cena iz AAK-a, a isto se sumnja i na krivično delo podmićivanja. Ovo odeljenje vodi Rasim Demiri.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš