Specijalno tužilaštvo Kosova: Optužnica protiv Srbina zbog ratnog zločina

Protiv D.T., koji je krajem prošle godine uhapšen na prelazu Brnjak, danas je podignuta optužnica za ratni zločin, potvrđeno je iz Tužilaštva Kosova. Optužnicu je Osnovnom sudu u Prizrenu podneo međunarodni tužilac Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova, a za dela navodno počinjena u selu Mala Kruša između 25. i 27. marta 1999.

Specijalno tužilaštvo Kosova: Optužnica protiv Srbina zbog ratnog zločina

Optuženi se tereti kao “pripadnik rezervnih snaga policije ili srpskih paravojnih snaga”, a za – pljačku, namerno uništavanje i zločin protiv ličnog i ljudskog dostojanstva, stoji u saopštenju iz kosovskog tužilaštva.

“Optužbe su povezane sa napadom na selo Mala Kruša, koji su 25. marta 1999. otpočele srpske snage, uključujući policiju i paravojne snage, prilikom kojeg je civilno stanovništvo bilo izloženo brutalnim i nezakonitim ubistvima, nečovečnom postupanju, ogromnoj patnji, dislokaciji i raseljavanju, primeni mera zastrašivanja i terora, oduzimanju imovine/krađi i pljački, skrnavljenju i uništavanju tela žrtava srpske agresije; sva ova dela počinjena su tokom dva dana,” dodaje se.

Srbin D.T., rodom iz Prizrena sa prebivalištem u Crnoj Gori, uhapšen je krajem novembra 2017, rano ujutru na Brnjaku.

Od svog hapšenja je u pritvoru, podsećaju iz tužilaštva.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš