Spasić osuđen za zloupotrebu službenog položaja

Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Gnjilanu od 26. oktobra prošle godine kojom je gradonačelnik Klokota Srećko Spasić osuđen na zatvorsku kaznu od deset meseci zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja,prenosi Kossev.

Spasić osuđen za zloupotrebu službenog položaja

Ovom odlukom je sud tako odbio žalbu Spasićevog advokata. Ipak,  zatvorska kazna se neće izvršiti, ukoliko okrivljeni ne počini krivično delo u naredne dve godine, navodi se u dokumentu u koji je KoSSev imao uvid. O istom slučaju prethodno su prethodno javili i kosovski mediji.

Spasić je osuđen da je kao predsednik opštine Klokot premašio svoja ovlašćenja time što je sa radnog mesta u školi “Marko Rajković”, u selu Vrbovac, smenio zaposlene D.R i D.V.

Spasić je 3. februara 2014. godine, bez pravnog osnova, smenio i direktora odeljenja Ekonomskog fakulteta u Vrbovcu.

Oštećeni u ovom postupku Trajan Stanojević i Božidar Dejanović su radi imovinskog pravnog zahteva upućeni na redovnu parnicu, dok je Spasić dužan da palti na ime sudskih troškova 100 evra nakon što presuda postane pravosnažna navodi se u odluci Osnovnog suda u Gnjilanu od 26. oktobra prošle godine, a sada i u obrazloženju Apelacionog suda Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš