Prodavao meso uginule krave, kućni pritvor za mesara i vlasnika mesare u Kamenici

Uzeo je uginulu kravu i prodavao je njeno meso. Zbog toga, mesaru iz Gnjilana, A. Rashitiju određen je kućni pritvor. Ista kazna je određena i vlasniku krave A. Maliqi iz sela Busavatë kod Kamenice, pošto je istu tu kravu bacio u potok. Policija i tužilaštvo nastavljaju istragu u vezi ovog slučaja.

Prodavao meso uginule krave, kućni pritvor za mesara i vlasnika mesare u Kamenici

Neobičan i krivični događaj dogodio se prošle srijede u selu Busavatë u opštini Kamenica. Uginulu kravu koju je vlasnik bacio u potok, uzeo je kasap, zaklao je i njeno meso prodavao. Prema saopštenju policije, nakon što je ta krava uginula, vlasnik je bacio u jednom potoku (otvorenom polju) na izlazu sela Busavate. Kravu je zatim uzeo kasap iz jednog naselja u Gnjilanu.

Za ovaj slučaj se angažovala i Agencija za prehranu i veterinu, dok je Osnovni sud u Gnjilanu vlasniku krave i kasapu izrekao kazne od mjesec dana kućnog pritvora. To je potvrdio za Express, portparol policije u Gnjilanu, Ismet Hashani.

Agencija za veterinu je pronašla lokaciju, na toj lokaciji je pronašla radni alat za klanje.

Prvenstveno je kasap tražio od vlasnika krave da mu proda bolesnu stoku. Vlasnik, A. Maliqi odbio je da proda bolesnu kravu, koja mu je nakon dva dana uginula. Onda je tu kravu traktorom bacio u potok.

Nakon dva dana, A. Maliqi je na tom mjestu video da su od krave ostali samo kosti i koža. Šokiran, otišao je u policijskoj stanici i prijavio slučaj, jer je posumnjao da je neko zaklao kravu kako bi prodao njeno meso.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš