Policija potvrdila: Otmica u Štimlju je bila namještena kako bi dobili belgijske papire

Policija Kosova je saopštila da je kidnapovanje 11-godišnjaka u Štimlju organizovao sam maloljetnik zajedno sa sinovima njegovog ujka koji rade u Belgiji.

Policija potvrdila: Otmica u Štimlju je bila namještena kako bi dobili belgijske papire

“Istražitelji Regionalnog istražnog sektora u kontinualnoj saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu, tokom istrage slučaja, saslušanja oštećenih i svjedoka, uspjeli su da otkriju da nije bilo riječi o otmici”, navodi se u saopštenju.

Maloljetnik je u prisustvu socijalnog radnika i psihologa priznao da je slučaj organizovan uz pomoć V.T. 21-godišnjaka i D.T. 19-godišnjaka. Oni su ovo pripremili i uradili radi dobijanja validne dokumentacije u Belgiji, prenosi Koha Ditore.

“Nakon što su prikupljeni svi dokazi, istražitelji u Uroševcu tražili su rođake maloljetnika, ali prema riječima članova porodice, oni su se već vratili u Belgiju istim vozilom kojim su organizovali slučaj otmice”, navodi se dalje u saopštenju.

Policija je saslušala i oca maloljetnika (A.T.) koji je priznao i potvrdio da je slučaj namješten, ali kaže da nije unapred znao.

U vezi istrage ovog slučaja, obavešten je i glavni tužilac Osnovnog tužičaštva u Uroševcu, koji je naložio da se slučaj nastavi redovnom procedurom.

 

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš