PIK predložio suspenziju komandira i još tri policajca nakon višestrukog ubistva u Gnjilanu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), preporučio je suspenziju četiri službenika Kosovske policije od kojih su dvojica komandir i zamenik komandira policijske stanice u Gnjilanu nakon današnjeg slučaja višestrukog ubistva, za koje se sumnja da je počinila službenica Kosovske policije, koja je potom izvršila samoubistvo.

Ovo je policajka koja je pobila roditelje, dva brata, pa presudila sebii

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu saopštilo je danas da se sumnja da je jedna policijska službenica u naselju „Bojanina“ ubila četiri člana svoje porodice – braću i roditelje i na kraju izvršila samoubistvo.

Po prijavljivanju tragedije, osim policajaca, na lice mesta danas su pristigli i istražitelji PIK-a.

Nakon preduzetih istražnih radnji, sprovedene istrage u policijskoj stanici u Gnjilanu i nakon konsultacija sa Osnovnim tužilaštvom  u ovom gradu, PIK je preporučio suspenziju četiri pripadnika Kosovske policije, saopšteno je iz ove institucije.

Preporuka za suspenziju data je za komandira policijske stanice, zamenika komandira, šefa osoblja stanice i službenika civilnog štaba.

PIK je suspenziju zatražio zbog sumnje da su počinili krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Kosovska policija potvrdila je nekoliko sati nakon počinjenog zločina da je policijska službenica, imala probleme mentalne prirode.

Kako prenosi Koha Ditore, pozivajući se na potvrdu policije, osumnjičenoj je već neko vreme bila određena dijagnoza.

„Lekar je dijagnostifikovao probleme mentalne prirode. Propisao joj je terapiju i preporučio Kosovskoj policiji da je prebaci na poziciju na kojoj neće nositi uniformu i predložili su da joj se oduzme oružje“.

Iz policije je saopšteno da joj je oduzeto službeno oružje, međutim, sumnja se da su ubistva izvršena upravo službenim oružjem koje nije trebalo da bude na raspolaganju ovoj policijskoj službenici, prenosi Koha.

Iz policije navode da je ona bila premeštena na drugo radno mesto zbog zdravstvenog stanja.

Pozivajući se na svoje izvore, Gazeta Express takođe piše da je predloženo da se ovoj službenici smanji čin, ali i navode da nije preduzeta mera za njenu suspenziju sa posla.

Izvor: (Kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš