Optužnice protiv Nenada Rašića, Ljilje Kusari i još 17 osoba, zbog zloupotrebe službenog položaja

Specijalno tužilaštvo podnelo je danas optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv 19 lica, među kojima su i bivši ministri u vladi Nenad Rašić, Mimoza Ljilja Kusari, Dardan Gaši, Besim Bekaj, prenosi Indeks onlajn.

Optužnice protiv Nenada Rašića, Ljilje Kusari i još 17 osoba, zbog zloupotrebe službenog položaja

Ostali optuženi, takođe za krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“  su F.H, A.Đ, F.C, M.R, A.N, F.K, I.I, G.J, B.B, G.Š, N.H, A.A, B.H, K.B i L.F.

Specijalno tužilaštvo izveštava da su optuženi B.B. Predsednik vladinog Odbora za privatizaciju M.K., N.R., D.G. i L.F. članovi vladinog Odbora za privatizaciju  u svojstvu službenih lica, omogućili materijalnu korist drugoj osobi i premašili svoje nadležnosti.

Ta lica su postupala u suprotnosti sa njihovim dužnostima i pravima koja su definisana kao članovima Odbora, jer su 08.05.2013. godine jednoglasno glasali da hidroelektrane koje proizvode električnu energiju kao: hidroelektrana Ljumbardi, hidroelektrana u Burimu, hidroelektrana Radavc i hidroelektrana Dikance, treba da budu privatizovane od strane "Ljimak-Calik".

Po optužnici se nastavljaju zloupotrebe i prekršaji u vezi tih hidroelektrana jer je imovina trebalo da ostane  u okviru KEK i pod koncesijomt te je ta energetska korporacija kao i vladi i akcionara Republike Kosovo, ostali uskraćeni za mesečnu zakupninu za preostale periode koncesije u iznosu od 1.054.000,00 evra, koji j etrebalo biti uplaćen KEK-u, a ne privatizacionom preduzeću.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš