Nova hapšenja zvaničnika ministarstva zdravlja i zavoda za transfuziju, preko 1,200 000 evra pronevereno

Posle prošlonedeljnog hapšenja dva zvaničnika kosovskog ministarstva zdravlja koji se terete za proneveru skoro milion i dvesta hiljada evra, nova hapšenja u ovom ministarstvu, odnosno kosovskom zdravstvu. Direkcija za istraživanje privrednog kriminala i korupcije Kosovske policije sada je uhapsila farmaceutskog inspektora i šeficu kadrovske službe u Nacionalnom zavodu za transfuziju krvi, a u ovom slučaju, proneverena suma za koju se terete, prelazi milion i dvesta hiljada evra.

Nova hapšenja zvaničnika ministarstva zdravlja i zavoda za transfuziju, preko 1,200 000 evra pronevereno

Tridesetosmogodišnji kosovski Albanac, Š. S. (Sh. S.), osumnjičen je da je na poziciji farmaceutskog inspektora u Ministarstvu zdravlja zloupotrebio namenska sredstva za unapređenje Kosovske agencije za medicinske proizvode (AKPM). Tereti se da je u periodu od 2015. do 2018. zloupotrebio 1,127,499.00 €, u suprotnosti sa zakonom, bez prethodne saglasnosti i bez potrebne dokumentacije o trošenju sredstava.

Druga osumnjičena je takođe tridesetosmogodišnja kosovska Albanka N.Š.F. (N.Sh.F.), koja je vršilac dužnosti šefa kadrovske službe u nacionalnom zavodu za transfuziju krvi. Ona se tereti da je u periodu od 28.03.2014.,do 17.12.2014, zloupotrebila 99,415.00€.

I za ovu sumu nije pribavljena prethodna saglasnost i nema potrebne dokumentacije da opravda trošenje sredstava.

Inače, osumnjičeni su ova sredstva prethodno povukli od takođe osumnjičenog M.S. koji je uhapšen još 28. marta ove godine.

Direkcija za istraživanje privrednog kriminala i korupcije Kosovske policije uhapsila je prošle nedelje i dva zvaničnika kosovskog ministarstva zdravlja koji se terete za proneveru 1.170.854 evra za period od 2014 – 2017. godine.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš