Ljekar Nevzat Bajrami iz Dragaša osuđen na pet mjeseci uslovnog zatvora

Ljekar iz Dragaša, Nevzat Bajrami, optužen za zloupotrebu službene dužnosti, u četvrtak je osuđen na pet mjeseci uslovne kazne zatvora, kazna koja mu je izrečena u sporazumu o priznanju krivice između njega i tužilaštva.

Ljekar Nevzat Bajrami iz Dragaša osuđen na pet mjeseci uslovnog zatvora

Tužilac na slučaju, Genc Nixha, rekao je da su nakon pregovora sa optuženim i njegovom odbranom postigli saglasnost da će se isti osuditi na pet mjeseci zatvora, kazna koja neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od jednje godine ne počini novi prekršaj.

Takođe i advokat Bestar Kolgeci, koji brani optuženog, izjavio je da su pregovori o postizanju sporazuma o priznanju krivice učinjeni na osnovu Zakona o krivičnom postupku i tražio je da sud prihvati sporazum.

Sa svojim braniocem se složio i optuženi Bajrami, koji je izjavio da je svojevoljno i bez pritiska sa ičije strane ušao u pregovore o priznanju krivice te da više nikada neće ponoviti grešku.

Predsjedavajuća sudskog vijeća, Raima Elezi prihvatila je predmetni sporazum i izrekla kaznu predviđenu sporazumom, a također je obavezala optuženog da plati proceduralne troškove u iznosu od 100 eura.

Nevzat Bajrami, optužen je od strane Osnovnog tužilaštva u Prizrenu zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja u svojstvu ljekara Glavnog centra za porodičnu medicinu u Dragašu.

Prema optužnici, optuženi je izdavao blanko medicinsku dokumentaciju, koju je potpisao i ovjerio pečatom ustanove, a dokumente su koristila različita lica koja su tražila azil u Francuskoj. Bajrami je za ove usluge od stranaka dobijao poklone, ručkove i sume od pet eura.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš