Kosovo: Akcije pretresa zbog terorizma, jedan priveden

Direkcija Kosovske policije za borbu protiv terorizma sprovela je rano jutros i juče dve odvojene akcije pretresa lica za koje se sumnja da su pomagala terorističke grupe. Jedan od osumnjičenih je i priveden, saopšteno je danas iz KP-a.

Kosovo: Akcije pretresa zbog terorizma, jedan priveden

Jutrošnji pretres izveden je u rejonu Peći i Prištine. A pretresene su privatne i poslovne prostorije osumnjičenog F.R.

On se tereti da je pružao finansijsku i logističku podršku osobama koje su uključene u organizovanje terorizma, uključujući i osobe koje su poznate po širenju ekstremističke ideologije širom Kosova i ljudi koji su putovali, ili pokušali da putuju u područje sukoba, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Tokom pretresa osumnjičenog, zaplenjena su dokumenta, kao i elektronska oprema, a F.R. je nakon pretresa priveden u policijsku stanicu na dalji razgovor.

A jučerašnji pretres, osumnjičenog P.D., izveden je u rejonu Prizrena. On se tereti da je izvršio krivično delo "finansiranje, ili pomaganje terorizma", i to tako što je finansirao odlazak dva lica u rat u inostranstvu kako bi se priključili terorističkoj grupi. Međutim, oni su 2015. godine uhapšeni i sprečeni u tome.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je, prošle nedelje, optužnicu protiv tri lica zbog pokušaja priključivanja ISIS-u.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš