Koristeći lažnu dokumentaciju tražio 14 miliona evra odštete

Direkcija Kosovske policije za privredni kriminal i korupciju uhapsila je juče M. A. bivšeg vlasnika jedne firme koji se sumnjiči da je koristeći lažnu dokumentaciju zahtevao od Carine Kosova više od 14 miliona evra odštete, na ime čuvanja derivata od 2001. godine. U ovoj slučaj su, po navodima policije, umešane još dve osobe.

Koristeći lažnu dokumentaciju tražio 14 miliona evra odštete

Okrivljeni M.A. (1965), bivši vlasnik jedne kompanije za gorivo, sumnjiči se da je sačinio dokumentaciju sa neistinitim sadržajem, na osnovu koje je od Carine Kosova zahtevao kompenzaciju za „čuvanje“ naftnih derivata.

M. A. je, na ime „čuvanja“ goriva od 2001. godine za Carinu Kosova, podneo tužbu sudu tražići kompenzaciju od Carine u iznosu od 14.131.529,97 evra.

Pored njega, privatni izvršitelj R. M. (1980) se sumnjiči da je sačinio nalog za izvršenje oslanjajući se na dokumentaciju (fakture) sa neistinitim sadržajem koju je podneo sudu.

Kako Kosovska policija navodi u ovaj slučaj je umešan i menadžer jedne kompanije A. M. (1990) koji je, kako bi pomogao osumnjičenom M.A, sačinio sporazum sa neistinitom sadržinom za „čuvanje“ goriva u rezervama njegove kompanije.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela ’zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’, ’legalizacija lažnog sadržaja’ i ’prevara’.

Osumnjičenim licima je određen 48-časovni pritvor.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš