Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u Karačevu

Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.

Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u Karačevu

Sudija za prethodni postupak u Odeljenju za teške zločine, Ramiz Azizi, koji je i naložio pokretanje istrage i pretresa u selu Karačevo, poručio je da su ispunjeni uslovi za određivanje pritvora te da bi se alternativnim merama ometalo normalno vođenje krivičnog postupka, prenosi Gazeta Exress.

Kako je saopštio sud u Gnjilanu, postoji osnovana sumnja da je jedan od osumnjičenih F. L., u svojstvu policajca u Karačevu, a s ciljem nezakonitog pribavljanja imovine, kontinuirano pomagao, skrivao i nije sprečavao izvršenje krivičnih dela osumnjičenih koji su ilegalnim prelaskom izbegli carinsku kontrolu i na taj način švercovali raznu robu.

Njemu se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“ zbog toga što je, kako se sumnja, u svom baru u Karačevu kontinuirano organizovao vršenje ovih aktivnosti koje su od prošle godine zabranjene zakonom.

Ostalih 11 policajaca H.K., S.K., I.S., F.K., A.K., F.Z., R.TH., S.G., S.N., S.M. i Z.A. osumnjičeni su da su s ciljem sticanja profita pomagali i omogućavali, prikrivali i nisu sprečavali vršenje krijumčarenja od strane drugih osumnjičenih.

Na teret im se stavlja krivično delo „krijumčarenje robe“.

Sumnja se da su D.S., A.Th., A.S., B.S., F.S., A.S., N.K., S.D., B.S, F.S., Š.S., E.K., F.S., V.S. počinili krivična dela „šverc robe“, jer su sarađivajući međusobno i sa osumnjičenim policajcima kontinuirano izbegavali carinsku kontrolu i švercovali robu na nezakonit način.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš