Goraždevac: Protest Srba i Albanaca zbog hemijskog otpada

Srbi i Albanci iz Goraždevca i okolnih sela i danas su protestovali zahtevajući od nadležnih da iz fabričkog pogona uklone hemijski otpad, javio je Kossev

Goraždevac: Protest Srba i Albanaca zbog hemijskog otpada

Kompanija „Swis“ uz pomoć Kosovske policije i Kosovskih bezbednosnih snaga prebacila je hemijski otpad iz bivšeg pogona kombinata kože i obuće iz Peći u Goraždevac, prenosi Radio Goraždevac.

Meštani su danas na ulice izašli svojim vozilima, traktorima i automobilima kako bi izrazili nezadovoljstvo.

Na skupu koji je trajao oko sat vremena, građanima se obratio i predsednik privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević koji je upitao zašto otpad ne ostane u kombinatu, tamo gde neće da bude opasnost za ljudske živote.

Okupljeni su još jednom poručili da će istrajati u svojim zahtevima, jer kako kažu žele da oni i njihova deca žive u čistoj i bezbednoj sredini. Jedan od učesnika protesta, naveo je da će morati da se sele ukoliko otpad ne bude bio uklonjen.

Početkom juna Kancelarija EU na Kosovu obavestila je javnost da je otkazan projekta u vrednosti od 12 miliona evra za izgradnju skladišta opasnog otpada na Kosovu. Kao razlog za to naveli su odbijanje lokalne skupštine Kosova Polja da se takav objekat izgradi na teritoriji opštine.

Iz Kancelarije EU na Kosovu su istakli da se o tom otpadu trenutno ne vodi računa i da predstavlja pretnju po zdravlje ljudi na čitavom Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš