Generalu Bojoviću određeno 30 dana pritvora

Bivšem generalu Vojske Jugoslavije i Srbije Milovanu Bojoviću, koji je u petak uhapšen na prelazu u Merdaru, određen je pritvor od 30 dana.

Generalu Bojoviću određeno 30 dana pritvora

Bojović, bivši general Vojske Jugoslavije i Srbije, osumnjičen je za ratne zločine protiv albanskih civila.

Bedžet Šalja iz Kosovskog veća za zaštitu prava i ljudskih sloboda (KMDLNj) kazao je za AP da je Bojović na Kosovu osumnjičen za „zločine koji su ostali nekažnjeni”.

Portal „Koha ditore” javio je ranije da je Bojovića kosovska policija zaustavila zbog sumnje za ratne zločine, ali da je morala da ga pusti jer za to nije bilo dokaza.

Portal Kossev.info preneo je prethodno, pozivajući se prištinsku Koha ditore, saopštenje Kosovskog veća za zaštitu prava i ljudskih sloboda (KMDLNj) o hapšenju bivšeg srpskog generala.

„General Vojske Srbije Milovan Bojović je u policijskom pritvoru i nema sumnje da je odgovoran za zločine protiv nenaoružanih albanskih civila tokom rata na Kosovu 1998. godine - 1999. godine,” navodi se u saopštenju za štampu KMDLNj.

Prema tom saopštenju, ovaj general ima komandnu odgovornost i vodio je operacije srpske vojske u oblasti Laba, a pod njegovom odgovornošću bile su, kako se tvrdi, paravojne i policijske snage koje su počinile brojne zločine protiv civila, od pojedinačnih ubistava do masovnih ubijanja, prenosi Tanjug.

Đurić zatražio oslobađanje generala Bojovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je danas momentalno oslobađanje bivšeg generala Vojske Jugoslavije i Srbije Milovana Bojovića i poručio da je iluzija da će biti bilo kakvog dijaloga u uslovima u kojima se progone Srbi.

„Upozoravam predstavnike međunarodne zajednice da prekinu da nasrću na Srbiju i srpski narod, da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i političkim hapšenjima i pritiscima pokušavaju da ponize i razjedine Srbiju i podvrgnu je svom uticaju”, istakao je Đurić u izjavi Tanjugu.

On je poručio da je iluzija da će biti bilo kakvog dijaloga u uslovima u kojima se Srbi progone, a nad Srbijom sprovode politički eksperimenti i pritisci, prenosi Tanjug.

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš