Čekali su da dobiju dete 15 godina, a onda im je čovek za volanom ubio ćerku!

Prema rečima očevidaca, nesrećna Nada (13) nije davala znake života odmah nakon nezgode. Sve se dogodilo u deliću sekunde, a ona je prelazila ulicu sa još dve drugarice koje su, na sreću, ostale nepovređene

Čekali su da dobiju dete 15 godina, a onda im je čovek za volanom ubio ćerku!
teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila preksinoć oko 21 sat u ulici Kralja Petra, u samom centru Blaca, život je izgubila učenica šestog razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“, Nada B. (13) iz Blaca.Ona je prelazila na pešačkom prelazu kada je na nju velikom brzinom „golfom“ naleteo N. B. (24), koji je, najverovatnije, bio pod dejstvom alkohola, a zatim pobegao. Nakon nekoliko minuta on je identifikovan i uhapšen.

Kako prenosi „Alo!“, njemu je odmah izvađena krv i alkotest je pokazao oko 2,5 promila. Međutim, tek nakon završene istrage policija će saopštiti sve detalje.

Prema rečima očevidaca, nesrećna Nada nije davala znake života odmah nakon nezgode. Sve se dogodilo u deliću sekunde, a Nada je prelazila ulicu sa još dve drugarice koje su, na sreću, ostale nepovređene.

 Sudbina je namestila da ona krene prva, a za njom drugarice. Ne znam da li je videla automobil i mislila da će vozač ukočiti jer prelazi na pešačkom, ili se on niotkuda pojavio, tek u jednom trenutku začuo se jak tupi udarac. Nesrećno dete je preletelo automobil i udarilo kičmom u žardinjeru koja je bila na trotoaru. Krv je bila na sve strane, a vozač je pobegao – kaže očevidac koji se slučajno našao na licu mesta.

Devojčica je zatim prevezena na odeljenje urgentne medicine Bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Pacijent je primljen bez znakova života. Odmah po prijemu obavljena je reanimacija i nakon toga je hitno transportovana u Kliničko-bolnički centra Niš, gde je na prijemu na odeljenje dečje hirurgije konstatovana smrt – rekla je dr Marija Despotović, portparol bolnice u Prokuplju.

Ulica u kojoj je živela nesrećna Nada zavijena je u crno. Rodbina, komšije, prijatelji, drugovi iz škole još ne mogu da veriju da je više nema. Svi su u šoku, skrhani od bola i tuge. 

Bila je zlatno dete, odličan đak, lepo vaspitana. Igrala je u folklor u lokalnom KUD-u. Roditelji su je čuvali kao malo vode na dlanu, dete su jedva dočekali. Ovo je tragedija neopisiva za sve nas – kaže komšija Milovan Đurović.

Stanovnici ulice tvrde da su roditelji nesrećne devojčice 15 godina čekali da se ona rodi. Kada su napokon uspeli da dobiju bebu, dali su joj ime Nada. Čitav svoj život su posvetili njoj, trudili se da joj ugode.

Otac pokojne devojčice je penzioner, dok majka radi kao šalterski radnik u pošti.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš