"Borba protiv korupcije i kriminala uslov za liberalizaciju"

Šefica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, potvrdila je da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala neophodan uslov za liberalizaciju viza, i da se nada da će slobodno kretanje za građane Kosova ostvariti tokom predsedavanja Finske.

"Borba protiv korupcije i kriminala uslov za liberalizaciju"

Onа je takođe savetovala da se obrazovni sistem na Kosovu ojača na osnovu transparentnosti i stabilnosti, i da imenovanja u obrazovnim centrima prođu kroz proces selekcije.

"Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala su suštinske vrednosti Evropske Unije. Vrlo dobro znam kako je propustiti neke prilike zbog viza", rekla je Apostolova, prenosi Kosovapres, savetujući da obrazovni sistem treba da bude zasnovan na transparentnosti i stabilnosti. 

"Ono što želim da vidim u ovim imenovanjima u menadžmentu i rukovodstvu u obrazovnim centrima je da prođu kroz odgovarajući proces selekcije. Ne želimo da vidimo nepotizam u obrazovnom sektoru, jer je politički uticaj u tim sektorima zločin i ne možemo dozvoliti da se taj ponos kosovske omladine uruši zato što ćete jednog dana konkurisati na tržištu rada na celom evropskom tržištu", rekla je ona prilikom otvaranja nove akademske godine Međunarodnog koledža za biznis u Mitrovici.

Šefica EU na Kosovu, Nataliija Apostolova, dok je govorila na IBCM koledžu, kaže da ova institucija ima za cilj da donese vrednosti EU na Kosovo, kvalitetno obrazovanje koje priprema mlade ljude za tržište rada, u skladu sa balkanskim regionom i koji privlači mlade ljude iz različitih zajednica i podstiče ih da sarađuju.

Prema njenim rečima, ovaj koledž je podržala Evropska unija sa 2.4 miliona evra kako bi ova obrazovna ustanova mogla da igra ključnu ulogu u edukovanju mladih u budućnosti.

Direktor Međunarodnog koledža za biznis u Mitrovici (IBCM), Harri Tuomola, rekao je da ovaj koledž ima model koji povezuje pedagoške i praktične aspekte iz oblasti poslovanja i poljoprivrednih zanimanja. On je dodao da je zadovoljan što je preko 80 odsto studenata koledža obezbedilo zaposlenje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš