Alarmantno: 15 osoba je poginulo tokom ovog mjeseca u saobraćajnim nesrećama

15 je broj poginulih osoba u saobraćajnim nesrećama na kosovskim putevima tokom mjeseca jula.

Alarmantno: 15 osoba je poginulo tokom ovog mjeseca u saobraćajnim nesrećama

Od početka ovog mjeseca, broj saobraćajnih nesreća je znatno povećan, u kojima je povrijeđeno i nekoliko stotine osoba, piše Indeksonline.

Prije dva dana, 56-godišnjak preminuo je u saobraćajnoj nesreći koju je doživeo traktorom, prije jednog dana, tri osobe su poginule u Iglarevo kod Kline, dok je danas poginuo još jedan 40-godišnji biciklista.

Kao rezultat ovih uzastopnih smrtnih slučajeva, Kosovska policija je povećala mjere kako bi povećala nivo sigurnosti, spriječila nesreće i kontrolisala drumski saobraćaj.

Podsjećamo, ovog mjeseca u saobraćajnoj nesreći poginulo je pet članova porodice Sopi iz Suve reke, koji su došli iz Njemačke na Kosovu za ljetnji odmor.

Nakon te tragedije i drugih u posljednjih nekoliko dana, policija konsantno apeluje na opreznost u saobraćaju.

Zbog velikog broja tragedija u saobraćaju i političari su podigli glas za dodatnu opreznost učesnika u saobraćaju, kako bi se spriječilo stradanje građana.

“Porodica vas čeka” – Ministar infrastrukture poziva na opreznost u saobraćaju

Ministar infrastrukture, Pal Lekaj, izrazio je saučešće članovima porodica koji su izgubili svoje najbliže u nesreći koja se dogodila u ponedeljak u Iglarevo, gdje su poginule tri osobe.

 

Lekaj je pozvao sve učesnike u saobraćaju da bude što oprezniji i da poštuju propise i znakove u saobraćaju.

Njegova izjava:

Slučaj u Iglarevo kod Kline, gdje su poginule tri osobe u saobraćajnoj nesreći, nije tragična vijest samo za članove porodice poginulih, već i za čitavo naše društvo.

Pružajući saučešće… kao ministar infrastrukture ali prije svega kao državljanin ove zemlje, apelujem sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni, da strogo poštuju znakove, da prilagode brzinu i prije svega da se sjete da ih “porodica čeka”, ovo će učiniti da se svi brinu jedni o drugima.

Veliki broj saobraćajnih nesreća na kosovskim putevima, kao i veliki broj žrtava u nezgodama uznemirio je lidere kosovskih institucija, ali i sve građane Kosova. Policija Kosova redovno apeluje sve učesnike u saobraćaju, posebno vozače da budu oprezni tokom vožnje, jer je i jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nesreća neprilagođavanje brzine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš