12 kg heroina sa Kosova zaplenjeno u Crnoj Gori

Nakon višemesečnih zajedničkih aktivnosti policije Crne Gore i Severne Makedonije na graničnom prelazu Kula, presečen je kanal krijumčarenja heroina sa Kosova i zaplenjeno oko 12 kilograma ove droge, prenose Vijesti.

12 kg heroina sa Kosova zaplenjeno u Crnoj Gori

„Na ulazu u Crnu Goru, na Graničnom prelazu Kula, od strane službenika granične policije kontrolisano je vozilo marke Hyndai, makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A. A. (28) iz Skoplja dok se na mestu suvozača nalazila I. S. (23) takođe iz Skoplja. Detaljnim pregledom vozila, u dobro skrivenom, specijalno izrađenom bunkeru, smeštenom iza zadnjih štop svetala vozila, pronađena su 24 pakovanja sa ukupnom količinom od oko 12 kilograma opojne droge heroin“, navodi se u saopštenju Uprave Policije koje prenose Vijesti.

Akcijom je presečen krijumčarski kanal kojim je iz pravca Severne Makedonije, heroin sa Kosova, preko teritorije Crne Gore, transportovan ka zemljama Zapadne Evrope, a koji je, kako se sumnja, u ovom konkretnom slučaju, bio namenjen Italiji, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da se trenutno u Severnoj Makedoniji sprovode pretresi na više lokacija, da se radi na identifikovanju, lociranju i procesuiranju ostalih učesnika koji su, kako se sumnja, umešani u organizovano krijumčarenje heroina ovom rutom.

„A.A. i I.S. su lišeni slobode u Crnoj Gori i oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, dodaje se u saopštenju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš