Zbog posjete Jusufspahiću: Zukorlić optužio Davutoglua za razbijanje Islamske zajednice!

Portal Sandžak PRESS, blizak Islamskoj zajednici u Srbije i muftiji Muameru Zukorliću, optužio je danas u tekstu pod naslovom “Posjetom Jusufpahiću i paravjerskoj tvorevini Dautoglu potvrdio da je kumovao razbijanju IZ”, turskog premijera Ahmeta Davutoglua za razbijanje Islamske zajednice.

Zbog posjete Jusufspahiću: Zukorlić optužio Davutoglua za razbijanje Islamske zajednice!

“U okviru zvanične posjete Republici Srbiji, premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu  se susreo sa Muhamedom Jusufspahićem čelnikom paravjerske tvorevine koju je formirala Bezbjedonosno informativna agencije BIA 2007. godine”, navodi se u tekstu objavljenom na portalu Sandžak PRESS.

Podjsećamo, premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu sa ministrima je juče u popodnevnim satima posjetio Bajrakli džamiju, klanjao akšam namaz, a nakon toga se susreo sa Muftijom srbijanskim Muhamedom Jusufspahićem.

Kako je prenio GMS radio, premijer Davutoglu je izražavajući zadovoljstvo onim što je video i čuo, otvorio vrata konkretnoj saradnji ukazujući povjerenje Islamskoj zajednici Srbije kao stabilnom i reprezentativnom partneru u izgradnji verskih, kulturnih i obrazovnih institucija na teritoriji Republike Srbije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš