Srpski predstavnici čestitali Dan Bošnjaka

Danas se na Kosovu obeležava Dan Bošnjaka.

Srpski predstavnici čestitali Dan Bošnjaka

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uputio je čestitku svim Bošnjacima povodom obeležavanja Dana Bošnjaka.

„Kao ministar za zajednice i povratak zalažem se za sveopšte unapređenje nevećinskih naroda na Kosovu. Preda mnom su često teška iskušenja i veliki izazovi za očuvanje i razvijanje nevećinskih zajednica. Želim da vam prenesem poruku mira i suživota a na svima nama je da tu poruku prosleđujemo negujući dobre međusobne odnose, uvažavajući tuđe i drugačije, da bi svi zajedno ma koje nacionalnosti bili gradili bolji i prosperitetniji život za sve građane. Čestitam vam Dan Bošnjaka, želim vam puno zdravlja, snage i volje da svakoga dana postajemo bolji, živimo u miru, međusobnom uvažavanju i toleranciji“, stoji u čestitki ministra Jevtića.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić čestitao je svim građanima bošnjačke nacionalnosti Dan Bošnjaka. 



"Čestitam svim Bošnjacima ovaj praznik, uz želju da budemo na istom putu izgradnje mira i boljeg položaja svih manjinskih zajednica na Kosovu. Nažalost, status manjinskih zajednica na Kosovu nije na zavidnom nivou, ali mi verujemo da zajedno možemo da istrajemo i uspemo u borbi za bolji život i jednakost svih naroda, kao i poštovanju svih evropskih vrednosti na Kosovu. Jedino složnim delovanjem i negovanjem dobrih odnosa i međusobne komunikacije uspećemo u tome", navodi se u Simićevoj čestitki.

Zamenik premijera Branimir Stojanović uputio je čestitku bošnjačkoj zajednici povodom 28. septembra, Nacionalnog dana bošnjačke zajednice.

„Zajednički cilj manjinskih zajednica na Kosovu je isti, da istraju u borbi za jednakost, koja podrazumeva poštovanje svih različitosti, verskih, kulturoloških i ličnih prava pojedinaca. Želim vam uspeha u očuvanju vaše tradicije i kulture“, naveo je Stojanović u čestitki.

Takođe, Stojanović je u čestitki naveo da se nada da će se saradnja srpske i bošnjačke zajednice nastaviti i da će zajedno ostvariti veće rezultate.

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić, uputio je čestitku Bosnjačkoj zajednici povodom 28. septembra, Nacionalnog Dana Bošnjačke zajednice.

“Dragi predstavnici Bošnjačke zajednice želim da Vam se zahvalim na uspešnoj saradnji koju smo na različite načine ostvarili i verujem da će ona biti nastavljena u istom duhu i da ćemo imati još veće rezulatate”, novodi se u saopštenju.

Tomić je, takođe svim Bošnjacima poželeo puno uspeha u razvoju, promociji i očuvanju identiteta i kulture njihove zajednice.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš