Rekonstrukcija puta Prizren-Rečane počeće u 2017.

Infrastrukturni projekti u bošnjačkim sredinama na Kosovu bila je tema današnjeg sastanka ministra bez potfelja u Vladi Kosova Rasima Demirija i zamjenika ministra za infrastrukturu Hanefija Muharemija.

Na sastanku je iskazana je saglasnost da se u budžetu na centralnom nivou za 2017. godinu uvrste i kapitalni projekti u bošnjačkim sredinama, sa posebnim akcentom na rekonstrukciju magistralnog puta Prizren-Rečane, na dionicama u kanjonu Bistrice, čija bi vrijednost iznosila oko 2,5 miliona eura.

Ministar Demiri je o ovom projektu razgovarao i sa premijerom Isom Mustafom, obrazloživši da je ovo prioritet za bošnjačku zajednicu, jer su građani koji putuju na ovoj dionici izloženi velikom riziku od odrona, osobito mještani Župe kojima je ovo svakodnevna saobraćajnica. 

Ministar Demiri i zamjenika ministra Hanefi su se saglasili da bi prva faza izgradnje ovog puta mogla započeti već sljedeće godine.

Također, dogovoreno da se ubrzano krene i sa radovima na u potpunosti nedovršenim i novim projektima u Župi i Podgoru koji su rebalansom budžeta izdvojeni na zahtjev ministra Rasima Demirija, te i poslanika Ćerima Bajramija i Dude Balje.  

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš