Redžepi: Otvoriti istureno odjeljenje ili podstanicu policije u Restelici

Na današnjoj sjednici Skupštine Republike Kosova obratila se i poslanica Emilija Redžepi, predsjednica Nove Demokratske stranke. U svom uvodnom govoru ona je osudila napad na Konzulat Turske u Prizrenu i zatražila da se počinioci kazne od strane pravosudnih organa.

Redžepi: Otvoriti istureno odjeljenje ili podstanicu policije u Restelici

Ona se u svom obraćanju osvrnula i na događaje u selu Restelica, gdje su u posljednje vrijeme učestali slučajevi pljački, te apelovala na MUP da se hitno otvori istureno odjeljenje ili podstanica policije u Restelici. Istakla je da treba hitno zaustaviti redovne pljačke i krađe koje već godinama zastrašuju građane i ugrožavaju sigurnost mještana.

Njeno obraćanje na sjednici prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani želim da za ovom govornicom u ime bošnjačke zajednice oštro osudim napad na turski konzulat u Prizrenu uz nadu da se ovakav čin više nikada ne ponovi u multietničkom gradu kao obilježju različitih naroda i vjera koji vjekovima zajedno u solidarnosti žive, poštujući vrijednosti različitosti svih zajednica podjednako, kao i da se počinioci kazne od strane pravosudnih organa.

Postovani predsjedavajući, premijeru vlade, ministri, kolege poslanici, poštovani građani moj današnji govor posvećen je RESTELICI, odnosno aktualnoj problematici i stanju stanovništva koje vjekovima unazad gore živi.

Velika udaljenost sela Restelice od samog centra policijske stanice u opštini Dragaš, godinama unazad predstavlja veliki bezbjedonosni problem i pored toga što policijska podstanica u selo Kruševo funkcioniše ali poput dekoracije jer ne zadovoljava opšte potrebe lokalnog stanovništva, niti ima dovoljni broj zaposlenih policajaca koji bi mogli obavljati svoju dužnost u skladu sa zakonom.

Zato javno apelujem na ministarstvo unutrašnjih poslova, na ministra Skendera Hysenija da utiče na regionalnu odnosno lokalnu policijsku službu u Dragaš da hitno otvori istureno odjeljenje ili podstanicu u RESTELICI i zaposli veći broj naših ljudi iz samog sela o čemu sam i u prošlom sazivu parlamenta javno zahtjevala kao preventivnu mjeru u suzbijanju problema - ali nisam naišla na razumijevanje od strane vlade, i da zaustavi redovne pljačke i krađe koje zastrašuju građane i ugrožavaju bezbjednost i sigurnost mještana godinama unazad...  

Poštovane kolege poslanici zamislite samo podatak koga posjedujem, samo u RESTELICI od 2005. godine pa sve do danas obijeno je i oštećeno vise od 100 privatnih kuća i nijedan počinioc do sada nije pronađen, niti uhapšen, niti su slučajevi procesuirani dalje... to je prosto nevjerovatno.

Poštovani predsjedniče ovo sam govorila na inicijativu velikog broja mještana sela Restelice koji su zahtjevali da kosovska javnost bude informisana o svemu što se u ovom selu događa poslije rata, u cilju pronalaska osoba koje su nanele tešku materijalnu štetu lokalnom stanovništvu ali i u cilju jače institucionalne zaštite od strane policijskih organa da se ovo više ne događa i to ne samo u RESTELICI nego i u ostalim goranskim i opoljskim selima u pograničnom dijelu prema Republici Albaniji.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš