Redžepi: Izdejstvovali smo lokaciju za Bošnjački kulturni centar u Prištini

Prije tri sedmice predstavnici Nove demokratske stranke na čelu sa poslanicom u Skupštini Kosova, Emilijom Redžepi angažovali su se da i u Prištini bošnjačka zajednica bude što bolje predstavljena. Nakon nekoliko sastanaka sa prvim čovjekom Prištine, Shpendom Ahmetijem, Bošnjaci su u glavnom gradu Kosova dobili opštinsku lokaciju za kulturno-omladinski centar.

Redžepi: Izdejstvovali smo lokaciju za Bošnjački kulturni centar u Prištini

Kako je prije tri sedmice nagosvjestila sama predsjednica NDS-a, Emilija Redžepi, da "bošnjačka zajednica u ovome gradu nije mnogobrojna, ali je to institucionalni centar Kosova i kao takav pruža priliku da se naša zajednica aktivnije predstavi svima onima, uključujući i strance koji u ovaj grad dolaze, čak i kada su tu na kratko. Vođeni ovom idejom, inicirali smo sastanak sa gradonačelnikom Prištine gospodinom Shpendom Ahmetijem, ne bi li osigurali prostor koji bi služio kao budući 'Bošnjački kulturni centar', gdje bi smo mogli organizovati različite skupove, sastanke i promocije na svim nivoima".

Na ovom sastanku, koji je održan početkom septembra, "predsjednik opštine se obavezao da dodjeli jedan od lokala u vlasništvu opštine ili izdvoji sredstva iz budžeta za kiriju u ovu svrhu".

Dalje na postu na Facebooku Redžepi kaže:

"Zahvaljujem se gospodinu Shpendu Ahmetiju na jakoj volji i razumijevanju da nam pomogne u ovom procesu. Dio našeg angažmana je i uska saradnja sa UDBK (Udruženje Dijaspore Bosnjaka Kosova) koji će biti odgovorni za cjelokupno opremanje Bošnjačkog centra. Očekujemo da će ovaj projekat doživjeti promociju prije kraja ove godine".

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš