Pousko: Medvjed ušao u tor i zaklao 28 ovaca i jagnjadi

Ramel Demiri je do danas imao 64 ovaca i jagnjadi, ali u ranim jutarnjim satima u subotu poklano mu je 28 ovaca i jagnjadi. Počinilac ovog "masakra" je medvjed koji je ušao u njegovu štalu.

Pousko: Medvjed ušao u tor i zaklao 28 ovaca i jagnjadi

Od uznemirenosti još uvijek ne zna koliki je tačan broj ovaca i jagnjadi koje je izgubio. Za sada je pronašao 10 zaklanih ovaca i jagnjadi, a za ostalih 18 ne zna gdje se nalaze, iako ih je na mnogim mjestima tražio.

"Ujutru oko pet pola šest sati komšija Arif me je pozvao da je medvjed ušao u štalu i počinio masakr, kao što i sami vidite. Imao sam 32 jaganca i 32 ovaca, i 28 od tih nemam više. Ovdje se nalaze deset zaklanih ovaca i jagnjadi, a za ostale ne znam gdje se nalaze. Tražio sam ih svugdje, ali im nema traga", rekao je Ramel Demiri u izjavi za "PrizrenPress".

Demiri je rekao da prouzrokovana šteta može biti veća od 3 hiljade eura i očekuje od lokalnih i centralnih institucija da mu nadoknade štetu. Njegov izvor prihoda za porodicu je u stočarstvu.

"Tačno ne znam koliko bi šteta mogla iznositi. Na mjestu događaja stigla je policija i nekoliko inspektora. Bilo bi dobro da mi nadoknade štetu, jer ja od stočarstva osiguravam prihode za porodicu", kazao je Demiri.

Žaljenje zbog ovoga što se desilo Ramelu Demiriju izrazio je i njegov komšija Šanija Demiri i dodaje da na ovom lokalitetu stanovnici i osjećaju se  uznemirenim prisustvom više od 10 medvjeda.

"Svi mi mještani sela izražavamo žaljenje zbog ovog slučaja. Zaista je tragedija koja se dogodila Ramelu Demiriju i njegovoj porodici. Želio bih napomenuti da svake noći medvjedi prolaze pored naših kuća oko 20.00 sati i slobodno se šetaju izazivajući strah kod svih mještana. Uveče ne možemo izaći ni na kafu kod susjeda. Nadležni organi se moraju ozbiljno pozabaviti ovim problemom", rekao je između ostalog Šanija Demiri.

Prema navodima vlasnika stada ovaca medvjed je pokidao ogradu i silom otvorio vrata od štale gdje su se nalazile ovce i jaganjci. Sem zaklanih ovaca i jagnjadi, ima i povređenih ovaca, koje je veterinar pregledao.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš