PORODICA – Imamo osnovanu sumnju da je Muftija Zukorlić otrovan!

Na vanrednoj konferenciji javnosti se obratio predsjednik SPP-a Usame Zukorlić sa članovima porodice. Tom prilikom kazao da porodica Zukorlić ima osnovanu sumnju da je rhm. muftija Zukorlić otrovan.

PORODICA – Imamo osnovanu sumnju da je Muftija Zukorlić otrovan!

“Poštovana javnosti,
prošlo je 5 mjeseci i 4 dana od smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila u Istanbulu, gdje sam pohađao školu turskog jezika. Iz Turske sam stigao neposredno prije dženaze. Ni jednog trenutka se ja ni moji najbliži nismo pomirili sa činjenicom da je umro naš velikan, a da nadležne institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, prije ukopa, su od rahmetli Muftije uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama, porodici da pronađemo adekvatne laboratorije u inostranstvu gdje smo uradili neophodna ispitivanja.
Iz dvije nezavisne laboratorije smo dobili sljedeće rezultate:
Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima.
Druga laboratorija je zaključila da, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba otrovana hranom.
Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.
Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg baba i lidera, koji je u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Republike Srbije.
Zamolio bih prisutne medije da imaju razumijevanje za trenutak i za istražni proces i da ćemo blagovremeno obavještavati javnost o važnim informacijama, bez ugrožavanja istražnog postupka” kazao je Usame Zukorlić.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš